Cursus Digisterker


Heeft u al een DigiD? Wilt u leren hoe gebruik te maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente Dronten, de SVB en de Belastingdienst? De cursus Digisterker helpt u op weg.
  • De cursus Digisterker is een gratis activitieit van SeniorWeb Dronten en FlevoMeer Bibliotheek Dronten
  • Voor deelname is lidmaatschap van bibliotheek of SeniorWeb niet vereist
  • Voor het volgen van deze cursus dient u enigszins bekend te zijn met het gebruik van computer, tablet of smartphone
  • De cursus bestaat uit 2 lessen van 2 uur
    - Heeft u nog geen DigiD? Kom dan voor de start van de cursus eerst langs bij het Digicaf√© (zie agenda) dan helpen wij bij het aanvragen van een DigiD
  • Inschrijven cursus Digisterker via deze link of bij de balie van FlevoMeer Bibliotheek Dronten (tel. 088-0080740)

Voor specifieke vragen betreffende digitale overheidsdiensten kunt u ook terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

 
 
Let op!

Vanaf 1 oktober 2022 is inloggen bij Mijn Belastingdienst alleen nog mogelijk met de DigiD app of met een sms-controle. Voor inloggen op Mijn Toeslagen geldt dit per 1 januari 2023. Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is dan niet meer mogelijk. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Door deze extra beveiliging zijn de persoonlijke gegevens nog beter beschermd.
Geen mobiele telefoon, maar alleen een vaste telefoon? Geen zorgen. Ook met een vaste telefoon is deze methode bruikbaar m.b.v. gesproken berichten.

 

logo-bibliotheek

 

Heeft u nog geen DigiD? Kom dan voor de start van de cursus eerst langs bij het Digicaf√© (zie agenda) dan helpen wij bij het aanvragen van een DigiD.

 

Les 1

De basis; wat is DigiD, hoe werk je ermee, wat kan je ermee?

Les 2

Toeslagen; wat zijn toeslagen, welke zijn er, hoe vraag je dit aan, waar vind je alle info?