Workshops


logo-presentatie.jpg

Diverse workshops over het gebruik van PC, tablet, telefoon, e-boek en internet.

 

 

  • De workshops zijn een gratis activiteit van SeniorWeb Dronten en FlevoMeer Bibliotheek Dronten
  • Voor deelname is lidmaatschap van bibliotheek of SeniorWeb niet vereist.
  • Vrije inloop, aanmelden vooraf is niet nodig

 

logo-bibliotheek

 Selecteer een item in de tabel voor meer informatie

WorkshopDatum/tijdLocatieKosten
Tips & Trucs Windows 10/11 vr 1 sept 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Back-up foto's smartphone mèt en zonder PC vr 6 okt 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Starten met Excel vr 3 nov 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Uw stamboom online vr 1 dec 2023 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Mappen & bestanden in Windows vr 5 jan 2024 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Betaalverzoek sturen met Tikkie vr 2 feb 2024 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Veilig en bewust online vr 1 mrt 2024 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
Tips & Trucs Samsung/Androïd smartphone & tablet vr 5 apr 2024 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis
E-book en luisterboeken lenen bij de bibliotheek vr 3 mei 2024 14.00-15.30 Bibliotheek Dronten gratis

 

Tips & Trucs Windows 10/11

Handige tips voor gebruikers van Windows 10/11. O.a. sneller starten met taakbeheer, updates controleren, virusscanner, back-up maken, schijfopruiming, wifi router resetten bij storing. Neem uw laptop mee!

Back-up foto's smartphone mèt en zonder PC

Foto’s en bestanden bewaren kan op verschillende manieren. In deze workshop oefenen wij met een aantal mogelijkheden, zoals geordend bewaren op PC, USB-stick/ harde schijf. Ook Google Foto’s en iCloud worden besproken. Neem dus laptop, tablet en smartphone mee want het is de bedoeling dat uzelf tijdens de workshop aan het werk gaat.

Starten met Excel

In deze workshop leert u de basisbeginselen van Excel als onderdeel van Microsoft Office. U raakt bekend met termen, zoals: werkblad, rijen, kolommen en cellen. U leert een gemakkelijke berekening te maken. Neem laptop of tablet mee! U krijgt nadere informatie om gratis een online cursus te volgen in uw eigen tempo. Deze workshop is minder geschikt voor smartphone gebruikers.

Uw stamboom online

Gratis uw stamboom online opzetten met Geneanet. Naast de invoer van gegevens van de Burgerlijke Stand en kerken biedt Geneanet ruimte voor aanvullende gegevens zoals beroep, levensbeschrijving en (portret)foto's. U bepaalt zelf voor wie deze informatie zichtbaar is en in welke mate. Wanneer zijn mijn grootouders geboren en waar? Houd oud zijn zij geworden, wie waren hun ouders, broers/zusters en wat was hun beroep? Vragen waarvan de antwoorden in het vervolg voor iedere genodigde in de familie nu eenvoudig terug te vinden zijn via een grafische stamboom op hun telefoon of PC. Ook geschikt voor gebruikers van Aldfaer!

Mappen & bestanden in Windows

Zoekt u ook altijd een slag in de rondte naar het juiste bestand? Schep dan met een duidelijke mappenstructuur orde in uw bestanden. Ook de Windows Verkenner wordt uitgebreid besproken. Neem dus uw laptop mee om tijdens de workshop te kunnen oefenen.

Betaalverzoek sturen met Tikkie

Tikkie is een gratis app waarmee je gemakkelijk geld kan terugvragen bij anderen. Denk bv. aan een groepsuitje en jij betaalt de rekening. Je stuurt dan aan anderen van de groep een betaalverzoek voor hun aandeel. Dit heet een tikkie. De ontvanger van het tikkie tikt op de link en het gevraagde bedrag wordt veilig overgemaakt via de bank van de ontvanger naar jouw bank.

Veilig en bewust online

Internet brengt de wereld dichter bij elkaar. Maar dat is niet volledig zonder risico's. In deze workshop leert u wat de risico's zijn en hoe u zichzelf hiertegen beschermt. Daarbij kijken we naar het veilig inrichten van een apparaat en verstandig online surfen. Zo wordt er aandacht geschonken aan bedrijven als Google, Microsoft en Apple die grote hoeveelheden informatie over u kunnen verzamelen. De omvang hiervan hebt u deels zelf in de hand. Neem telefoon, tablet of laptop mee!

Tips & Trucs Samsung/Androïd smartphone & tablet

Handige tips voor Samsung smartphones & tablets of andere merken met een Android systeem (dus geen iPhone of Ipad van Apple). O.a.: verplaatsen van apps, apps downloaden en installeren, pincode instellen, onderhoud, foto mappen maken, foto’s op laptop zetten, leren met de app Digihandig.

E-book en luisterboeken lenen bij de bibliotheek

Extra boeken mee op vakantie? Als je lid bent van de Bibliotheek heb je direct toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek.  Waar en wanneer je maar wilt kan je die lenen en lezen op je tablet of telefoon. Het grootste deel van de e-books is ook geschikt voor een e-reader. Een online tijdschrift lenen? Rustgevende yoga of ronkende roddels? De online Bibliotheek heeft ook tijdschriften in de collectie. U krijgt uitleg hoe je via de online bibliotheek-app max. 10 e-books, luisterboeken of digitale tijdschriften kunt lenen en lezen. Neem vooral uw tablet of telefoon mee naar de workshop om de E-bookapp van de online bibliotheek te installeren. Voor gebruik van een E-reader krijgt u uitleg tijdens de workshop en kunt u daarna evt. een afspraak maken voor hulp bij het overzetten van e-books op de e-reader.